Over het repair café

 

Van wie is het idee afkomstig?

  

 Martine Postma

 

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sind 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal nivea. het allereerste in Amsterdam-West. Het was een groot succes. Dat was voor Martine aanleiding om Stichting Repair Café op te richten.

Deze stichting, intussen bekend als Repair Café International,  biedt sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen beginnen.

Meer weten? Lees Martines boek! 
Of nodig haar uit voor een lezing bij jouw bedrijf of organisatie.  

 

Weggooien? Mooi niet!

Wat doe je als je broodrooster niet meer werkt, je koffiezetapparaat het af laat weten.
Je bent niet zo handig met textiel en de rits moet in de broek, Je boormachine boort niet meer.


Repareer ze in het Repair Café
Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding,  elektrische apparaten, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals elektronica mensen, een naaister mensen met ict kennis enz. 
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café wordt samen naar een oplossing gekeken en daarna wordt er een reparatie uitgevoerd.

Na afloop van een reparatie, of een poging daartoe, kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor de moeite.U kunt niet pinnen.

 

Over het repaircafe Drachten

krantenartikelen

 

Studiogesprek over Repair Café Drachten in radiostation Smelne FM Drachten.

Met dank aan Smelne FM

 Makien Hubert en Willem Göebel in de studio

 

 

Zero waste raadgever – duurzamer leven

Bij het inkopen van voedsel en het shoppen van kleding, bij het koken, op het werk of tijdens de vrijetijdsbesteding - in Nederland wordt per hoofd van de bevolking jaarlijks ongeveer 490 kilogram afval geproduceerd. Meer dan de helft ervan leveren we gescheiden in. Het is dan ook zeer belangrijk dat we dit blijven doen, omdat gescheiden afval kan worden gerecycled. Van plastic kunnen we weer nieuwe verpakkingen maken en het omsmelten van metaal of glas kost minder energie dan nieuwproductie. Dit is dus veel milieuvriendelijker dan wanneer het afval niet wordt gescheiden, want dit komt op stortplaatsen terecht of wordt verbrand. Naarmate het milieubewustzijn van de bevolking groeit, groeit ook de drang tot actie en wordt het scheiden steeds meer op waarde geschat.

Meer info kijk op: https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/zero-waste-raadgever